/// M3 e46 by Tomcio ///
Re: /// M3 e46 by Tomcio ///
ja miałem przyjemność usłyszenia tego tłumika brzmi o wiele lepiej niż seria inaczej niż supersprint bardziej basowo
mnie sie podoba napewno taniej wyjdzie niż supersprint

- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
PAKo jesteś pewnien, że mówisz o tym obecnym wydechu Tomka, a nie o przelocie, który miał wcześniej??
Kurcze jeżeli bardziej wam się podoba odgłos przelotowego to może wrócę do niego...
Zacisnę zęby i jakoś przeboleje większy hałas w środku.
Ale to nic w porównaniu z tym co ostatnio widziałem na stacji paliw. Podjechało pomarańczowe lambo spider i wyszła Pani z Panem z ogromnymi słuchawkami na uszach... Podobno hałas w tym aucie jest ogromny. Po dłuższej rozmowie prawie mieliśmy się zamienić autami
ale się nie zgodziłem 
Zacisnę zęby i jakoś przeboleje większy hałas w środku.
Ale to nic w porównaniu z tym co ostatnio widziałem na stacji paliw. Podjechało pomarańczowe lambo spider i wyszła Pani z Panem z ogromnymi słuchawkami na uszach... Podobno hałas w tym aucie jest ogromny. Po dłuższej rozmowie prawie mieliśmy się zamienić autami

Kolejny upgrade to zawieszenie.
Początkowo miałem zamówione AP ale po prawie 2 miesiącach oczekiwania zrezygnowałem (f-ma pitstop z wa-wy).
Zamówiłem zawieszenie holenderskiego V-maxxa.
Oto i on:

Pełen zestaw łącznie z nowymi łącznikami stabilizatorów.
M3 e46 Coilover suspension kit V-maxx.

Przy okazji obnizenia autka, kupiłem także dystanse z centrowaniem na przód po 13mm na stronę.
Dystanse spowodowały że rant błotnika zrównał się z kołem. O taki efekt mi chodziło.

Tak wyglądała bunia na oryginalnym zawieszeniu:

A tak na zwieszeniu V-maxx z obniżeniem po 30mm z przodu i tyłu:

Co do komfortu, to już pisałem o tym zawieszeniu w innym temacie że bardzo ładnie tłumi, nie jest wcale twarde jak beton, wg. mnie jest dużo lepiej niż na serii.
Początkowo miałem zamówione AP ale po prawie 2 miesiącach oczekiwania zrezygnowałem (f-ma pitstop z wa-wy).
Zamówiłem zawieszenie holenderskiego V-maxxa.
Oto i on:

Pełen zestaw łącznie z nowymi łącznikami stabilizatorów.
M3 e46 Coilover suspension kit V-maxx.

Przy okazji obnizenia autka, kupiłem także dystanse z centrowaniem na przód po 13mm na stronę.
Dystanse spowodowały że rant błotnika zrównał się z kołem. O taki efekt mi chodziło.

Tak wyglądała bunia na oryginalnym zawieszeniu:

A tak na zwieszeniu V-maxx z obniżeniem po 30mm z przodu i tyłu:

Co do komfortu, to już pisałem o tym zawieszeniu w innym temacie że bardzo ładnie tłumi, nie jest wcale twarde jak beton, wg. mnie jest dużo lepiej niż na serii.
Hm siadla fajnie na asfalta tylko te walce na ostatnim zdjeciu wydaja sie za wielkie do tego auta. Ale zdaje sobie sprawe ze na zywo jest inaczej.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
To "tylko" 20" więc muszą wyglądać na duże a z drugiej strony seryjne są 19-stki więc prawie żadna różnica.
W kolejnych postach pokażę zmiany zewnętrzne w aucie i tam mam inne zdjęcia, wtedy sam ocenisz czy są ok czy za duże.
W tej chwili obecne 20" wypełniają idealnie nadkole i taki był zamiar.
Na upartego weszłyby nawet 21" ale profil opony wybił mi to z głowy
W kolejnych postach pokażę zmiany zewnętrzne w aucie i tam mam inne zdjęcia, wtedy sam ocenisz czy są ok czy za duże.
W tej chwili obecne 20" wypełniają idealnie nadkole i taki był zamiar.
Na upartego weszłyby nawet 21" ale profil opony wybił mi to z głowy

Po zasadniczych zmianach przyszedł czas ażeby emkę dopieścić stylistycznie.
Założyłem sobie, że stylistyka będzie pod hasłem "black & white", w efekcie końcowym zobaczycie dlaczego.
Zaczęło się od lamp tylnych. Miały być ciemne, więc na początek delikatnie przyciemnione.
Z lewej seria, z prawej przyciemnione:

Ostatecznie i tak założyłem drugi set lamp.
Następnie drobiazgi, ale jak wiemy diabeł tkwi w szczegółach.
Zanczek "black & white"

Emblematy w carbonie oraz tylny spojler na klapie również carbonowy.

Dyfuzor CSL Carbon:

Nerki black:

Dokładki zderzaka tzw Splitery CSL z Carbonu oraz wkładki w halogeny Hamanna:

Ciemne kierunki, docelowo zmienione na inne.

I kilka zdjęć w całości:

Założyłem sobie, że stylistyka będzie pod hasłem "black & white", w efekcie końcowym zobaczycie dlaczego.
Zaczęło się od lamp tylnych. Miały być ciemne, więc na początek delikatnie przyciemnione.
Z lewej seria, z prawej przyciemnione:

Ostatecznie i tak założyłem drugi set lamp.
Następnie drobiazgi, ale jak wiemy diabeł tkwi w szczegółach.
Zanczek "black & white"

Emblematy w carbonie oraz tylny spojler na klapie również carbonowy.

Dyfuzor CSL Carbon:

Nerki black:

Dokładki zderzaka tzw Splitery CSL z Carbonu oraz wkładki w halogeny Hamanna:

Ciemne kierunki, docelowo zmienione na inne.

I kilka zdjęć w całości:

Tzn gdzie?
Miejsce jest właściwe, może troszkę w lewo mógłby pójść a razi bo jest inny i minimalnie większy.
Miejsce jest właściwe, może troszkę w lewo mógłby pójść a razi bo jest inny i minimalnie większy.
1. Na pierwszej focie po lewej to tyle browara?
2. Zajebisty dom. podworko noi garaze
3. Pierwszy raz podoba mi sie e46 m3
2. Zajebisty dom. podworko noi garaze
3. Pierwszy raz podoba mi sie e46 m3
Dzieki Camil.
Na pierwszej focie to niestety nie browar tylko energetyki chyba dominator od Pudziana
Na pierwszej focie to niestety nie browar tylko energetyki chyba dominator od Pudziana

Ostatnio zmieniony sob sty 08, 2011 16:01 przez Tomcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko prosze, nie oklejaj jej na białoTomcio pisze:Założyłem sobie, że stylistyka będzie pod hasłem "black & white", w efekcie końcowym zobaczycie dlaczego.

- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Mi się wszystko podoba poza przyciemnieniem tylnych lamp bo wyglądają jak stare albo okopcone z diesla. Przednie kierunki też bym zmienił na coś ciekawszego/ładniejszego.
Poz tym gratulacje bardzo ładnej M3.
Poz tym gratulacje bardzo ładnej M3.
Dupa tam nie właściwe..... tragicznie wyglądaTomcio pisze:Tzn gdzie?
Luknij na pierwszą fotkę postu z lampami tylnymi seria i nieseria - tam jest znaczek jak należy....
Pozdrówka!